Bloemen Schotsmans logo

Home
Onze ServicesBloemenabo,
bruidsboeket,
zaalversiering,
leverdienst,...

Onze Winkelvoorbeelden van
Ons werk,
openingsuren,
enkele foto's

   geschiedenisDe geschiedenis
van onze zaak

   ons werkvoorbeelden
van ons werk

   bruidswerkvoorbeelden
van bruidswerk

   rouwwerkvoorbeelden
van rouwwerk

WorkshopsMeer info + foto's
van onze
workshops

ContactinfoAdres, telefoonnr,
email, map


MEDEDELING
Na bijna 45 jaar zijn wij gesloten vanaf 1/1/2008.
Wij bedanken al onze klanten voor het jarenlange vertrouwen.

Voor bestellingen/leveringen in het Antwerpse raden wij Bloemenhal Steve aan, te bereiken op 03/238.51.70.De geschiedenis van onze zaak...

Het prille begin (1964)

winkel met overzicht op snijbloemen Het idee van Jeannine...

In 1963 studeerde Jeannine Schotmans af aan het SISA (Cadixstraat) in Antwerpen. Jeannine had een visie. Ze wilde de creativiteit en de artistieke inspiratie die ze tijdens haar kunstopleiding had verworven tot uiting brengen met bloemen en andere natuurlijke materialen.

In tegenstelling tot vele van haar tijdgenoten (het waren tenslotte de 'flower power sixties') was Jeannine geen ijdele droomster maar ook een zakenvrouw in wording en wilde ze haar steentje bijdragen aan de inkomsten van haar pril gezin. Ze richtte 'Bloemsierkunst Schotsmans' op en opende een winkel aan de Oude Bareellei in Merksem. Niet 'zo maar een bloemenwinkel' zou later blijken!

Sukses! (1971)

Maurits komt zijn steentje bijdragen...

De zaak 'floreerde' (zoals het een bloemenzaak uiteraard past) en werd binnen enkele jaren een vaste waarde voor het bloemenminnend publiek van de wijde omgeving.

Door het succes van de winkel werd het steeds moeilijker voor Jeannine om het allemaal alleen te blijven bolwerken. Haar echtgenoot, Maurits Colman, nam ontslag bij zijn werkgever en kwam mee helpen met de zaak. Maurits zou vooral de zakelijke en logistieke taken op zich nemen zodat Jeannine zich ten volle op het creatieve werk zou kunnen concentreren.

Uitbreiding (1980)

In 1980 werd het duidelijk dat de zaak niet enkel een personeelsuitbreiding nodig had maar ook een uitbreiding van de ruimte.
Het huis naast de winkel werd aangekocht en de winkelruimte werd verdeeld over de 2 panden. De zaak werd ook uitgebreid met een extra atelier en een opslagruimte.

De fakkel wordt doorgegeven (1991)

winkel met enkele samengestelde plantenpotjes In 1991 besloten Jeannine en Maurits dat het tijd werd om het wat rustiger aan te doen. Bvba Colman-Schotsmans werd opgericht en dochter Myriam Colman neemt de fakkel over. Jeannine en Maurits zouden een actieve rol blijven spelen, zij het iets meer op de achtergrond.

Myriam, ondertussen een gediplomeerde bloemiste, was reeds enkele jaren actief in de winkel en geen groentje in het vak. Vanaf nu zou ze zich ook gaan bezighouden met het aankopen van bloemen en planten op de veiling, het aankopen van materialen en het algemene reilen en zeilen dat bij het beheer van een zaak komt kijken.

Vandaag, 12 jaar later, is Myriam nog steeds de zaakvoerster in de zaak die haar moeder bijna 40 jaar geleden heeft opgericht. Ze houdt zich aan het creatieve, kunstzinnige idee waar het 40 jaar geleden mee begonnen is en deinst er niet voor terug om verrassend uit de hoek te komen.
Een moderne, soms eigenzinnige en gewaagde aanpak is haar niet vreemd. Ze is steeds op de hoogte van de nieuwe trends maar zal ze niet zomaar blindelings volgen en ze op haar eigen manier interpreteren.
Met succes!


[Onze winkel] [Home]


spacer

Colman-Schotsmans bvba   Oude Bareellei   2170 Merksem   03/645.2X.XX   info@bloemenschotsmans.be - privacybeleid